DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

 

Prof.Dr. Gürel PEKKAN

 

1975 yılında Tekirdağ’da doğan Gürel PEKKAN; ilkokulu Kaşıkçı Köyü İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Tekirdağ Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. 1994 yılında başladığı Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden, 1999 yılında mezun olmuştur. Doktorasına aynı yıl başlayarak, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında 2005 yılında tamamlamıştır. 2000-2005 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında Araştırma Görevliliği ile akademik hayatına başlamıştır. 2006 yılında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. kadrosuna atanmıştır. 2011 yılında Doç. Dr., 2018 yılında Prof. Dr. ünvanlarını almıştır.
 
Akademik çalışmalarına, klinik olarak estetik diş hekimliği uygulamaları, implant destekli protezler, çene-yüz protezleri, çene eklem rahatsızlıkları ve dudak damak yarıklı hastaların protetik tedavileri ile başlamış, halihazırda diş hekimliği malzeme bilimi alanında, özellikle tam seramik sistemler, zirkonya ve lazer metal sinterizasyon sistemlerinde kullanılan malzemeler konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Prof. Dr. Gürel PEKKAN, 2006-2011 yılları arasında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Eğitim Araştırma Merkezinde görev yaptığı dönemde, Diş Hekimliği Birimini kurmuş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kuruluş çalışmalarını yürütmüştür. 2007-2011 yılları arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesinde Diş Hekimliğinden Sorumlu Başhekim Yardımcılığı yapmıştır. 2011 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin kurulması ile birlikte Dekan Yardımcılığı görevine getirilmiş, üniversitenin sağlık birimlerinin 2018 yılında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi adı altında toplanması ile birlikte, 2019 yılına kadar bu görevine devam etmiştir. 2010-2011 yılları arasında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi (İLTEM) ve Tasarım Merkezi kurucuları arasında yer almış, 2012-2015 yılları arasında merkezin Danışma Kurulunda bulunmuş, aynı merkez bünyesinde, içerisinde CAD-CAM, üç boyutlu yazıcı, metal ve plastik lazer sinterizasyon sistemlerinin entegre bir şekilde çalıştığı, ülkemiz Diş Hekimliğinde ilk Dijital Diş Hekimliği laboratuvarlarından birini kurmuştur. Bunun dışında, Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde eğitim, uygulama ve araştırma laboratuvarlarını oluşturmuştur.
 
Kütahya Dumlupınar ve Sağlık Bilimleri Üniversiteleri, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunmuştur. Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü (2012-2017) ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı (2011-2019) başkanlıkları yapmıştır. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yönetim Kurulunda Senato tarafından seçilmiş Profesör üye olarak 2018-2019 yılları arasında görev yapmıştır. Aralık 2019 tarihinden itibaren, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (TNKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi kurucusu olarak Dekanlık görevini yürütmektedir. 2021 yılında faaliyete başlayan TNKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezini kurmuştur. 30’u SCI-Exp olmak üzere 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararası makalesi, 40’ın üzerinde ulusal ve uluslararası bildirisi, çeşitli uluslararası dergilerde editörler kurulu üyelikleri ve 30’un üzerinde ulusal ve uluslararası dergide hakemlikleri, çeşitli indekslerce taranan dergilerde 1100’ün üzerinde atfı bulunmaktadır.
 
İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.