DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
2023-04-06

Değerli Hastalarımızın Dikkatine!!!



 

Değerli Hastalarımızın Dikkatine!!!

Fakültemizin toplumsal katkı anlamında yürütmekte olduğu diş tedavi hizmetleri, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde hasta kabulüne başlandığı 8 Kasım 2021 tarihinden itibaren devam etmektedir.

Birinci amacımız Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlayabilmek için çalışmalar yürütmektir. Bunun için fakültemize 8 farklı branştan öğretim üyesi kazandırmaya çalışmaktayız.

Diğer öncelikli amacımız bilimsel çalışmalar yürütmektir. Bunun için öğretim üyelerimizin gerek laboratuvar gerekse klinik olarak çalışma yapmalarına olanak sağlamamız ve zaman yaratmamız gerekmektedir.

Fakültemizin toplumsal katkı amaçlı olarak yürüttüğü muayene ve diş tedavi hizmetleri neticesinde hastalarımızdan çok yoğun randevu talepleri ile karşılaşmaktayız. Maalesef bu taleplerin çok azını karşılama kapasitesine sahibiz.

Fakültemiz 8 adet diş üniti ile Protetik Diş Tedavisi (1 Prof., 1 Dr. Öğr. Üyesi), Ağız Diş ve Çene Cerrahisi (2 Doç.), Ortodonti (1 Dr. Öğr. Üyesi), Endodonti (1 Dr. Öğr. Üyesi), Çocuk Diş Hekimliği (1 Dr. Öğr. Üyesi) ve Periodontoloji (1 Dr. Öğr. Üyesi) dallarında diş tedavi hizmetleri vermektedir.

Her bir branş için çok farklı ve uzun tedavi sürelerine gereksinim duyulmaktadır.

Sonuç olarak bir hasta için bazen toplamda 10-12 saat hatta 3-4 ay sürebilecek işlemler neticesinde etkin ve uygun tedavi gerçekleştirilebilmektedir.

Tüm bu koşullar ve mevcut imkanlarımız dahilinde belirli sayıda hasta kabulü yapabilmekteyiz. Üçüncü basamak sağlık kuruluşu olan fakültemizde yapılması en uygun olabilecek işlemleri yapmak, hasta kabulündeki başlıca kriterlerimizdendir.

Maalesef çok fazla sayıda hastamız, uzmanlık gerektirmeyen ve Sağlık Bakanlığına bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde veya Hastanelerinde rutin olarak yapılabilecek işlemlerle ilgili randevu başvurusunda bulunmaktadır. Diş çekimleri, dolgu, diş taşı temizliği, kanal tedavisi, hareketli ve sabit protetik tedaviler, çocuk hastaların basit diş dolguları ve diş çekimleri, bir kısım ortodontik tedavi işlemleri gibi tedavi yöntemleri Sağlık Bakanlığına bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Hastanelerindeki meslektaşlarımız tarafından da yapılmaktadır.

Halkımızın ve hastalarımızın sağlığı için en uygun şartları oluşturup olanaklarımızı geliştirmek ve genişletmek için elimizden gelen gayreti göstermekte olduğumuzun bilinmesini isteriz. Ayrıca halkımızın üniversitemize ve Fakültemize gösterdiği ilgi ve güven için çok teşekkür ederiz.

                                                                                                                   Prof. Dr. Gürel PEKKAN

                                                                                                                               Dekan V.