2024-03-05

Fakültemiz ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi.

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasında deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ tarafından personele deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Önceden hazırlanan program dahilinde NKÜ Afet Topluluğu öğrencileri de tatbikatta görev yaptı. Deprem anında yaşanabilecek olumsuz durumlara hazırlıklı olabilmek açısından temsili olaylara müdahale yapıldı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ile NKÜ Afet Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikat ile personele acil durumlar karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda önemli bir deneyim yaşatıldı.

Tatbikat hazırlanmış olan programa göre başarı ile tamamlandı.